Waarom acupunctuur

Acupunctuur is een therapie die een breed scala aan klachten en ziektes effectief behandelt. Het geeft inzicht in ziektepatronen en legt verbanden tussen symptomen.  Acupunctuur is een onderdeel van de Chinese Geneeskunde en wordt veelvuldig ingezet voor onbegrepen gezondheidsklachten. Het uitgangspunt is niet alleen de klachten te verminderen, maar ook om de oorzaak te achterhalen en te behandelen. In de Chinese Geneeskunde wordt de “mens” niet als losse onderdelen beschouwd, fysieke en mentale klachten hebben namelijk vaak een nauwe relatie met elkaar.

Hoe werkt acupunctuur

Acupunctuur is een reflex-therapie. Door met steriele naalden in acupunctuurpunten te prikken worden signalen via het zenuwstelsel naar de hersenen verstuurd. Afhankelijk welke punten er geprikt worden, ontvangt het lichaam een impuls om bijvoorbeeld een ontstekings- en of pijngebied te herstellen. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van een individu geactiveerd en een nieuw balans gecreëerd.  In het eerste consult wordt een anamnese gesprek gehouden om te onderzoeken wat precies de klachten zijn. Afhankelijk van de diagnose wordt er een behandelplan opgesteld, daaropvolgend vindt de acupunctuurbehandeling plaats.

Acupunctuur en veiligheid

De behandelingen worden door een gediplomeerde therapeut uitgevoerd en zijn daarom veilig. Een acupuncturist heeft namelijk kennis van de verschillende weefselstructuren. De steriele acupunctuurnaalden worden eenmalig gebruikt. Acupunctuur is goed te combineren met andere therapieën en ondersteunt het genezingsproces goed. In tegenstelling tot medicatie heeft acupunctuur geen vervelende bijwerkingen. Tijdens het consult is het handig om wijde kleding te dragen.

Doelstelling behandeling

Acute klachten worden doorgaans met een paar behandelingen verholpen. Bij chronische klachten zijn er vaak meer behandelingen nodig, dit komt doordat deze een langere periode in het lichaam aanwezig zijn. Tijdens een intakegesprek wordt er een inschatting gemaakt over hoeveel behandelingen er nodig zijn om blijvende resultaten te behalen.

Chinese Gezondheidsfilosofie

Traditionele Chinese geneeskunde is gebaseerd op een oude filosofie die het heelal en lichaam, in termen van twee tegengestelde krachten beschrijft: Yin en Yang. Wanneer deze krachten in evenwicht zijn, is het lichaam gezond. Energie genaamd Qi loopt langs specifieke richtingen die door het hele lichaam stromen, deze worden meridianen genoemd . Deze constante stroom van energie houdt de Yin en Yang krachten in evenwicht. Als de Qi wordt geblokkeerd, kunnen bloed en vloeistoffen stil komen te staan. Deze verstoring kan variëren van lichte tot stekende pijn of gebrek aan functie van een bepaald lichaamsgebied. Acupunctuur is een geschikte therapie om geblokkeerde QI te deblokkeren. Basale fysiologische lichaamsprocessen worden gestimuleerd om hun oude functie weer op gang te krijgen. Modern onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur positief effect heeft op:

  • Zenuwstelsel
  • Verstoring hormoonhuishouding
  • Immuunsysteem
  • Cardiovasculaire systeem
  • Spijsvertering
  • Verbetering van slaap
  • Depressie
  • Menstruatie problemen
  • Menopauze
  • Burn-out

Door middel van steriele acupunctuurnaalden, kunnen de bovengenoemde fysiologische systemen gestimuleerd worden. Acupunctuur is een therapie dat wereldwijd miljoenen mensen heeft geholpen om van hun fysieke en mentale klachten af te komen.

Neem vrijblijvend contact op met Acupunctuur Praktijk Imming

Wanneer u consult wilt inplannen kunt u via onderstaande contactgegevens of het contactformulier een afspraak maken. Het is ook mogelijk om vrijblijvend informatie op te vragen. Op werkdagen krijgt u binnen 24 uur antwoord.

Telefoonnummer

06-28133046

Adres

Einsteinstraat 2

1821 BZ Alkmaar

e-mail

ruben.imming@gmail.com

Openingstijden

Maandag 09:30 uur – 17:30 uur
Dinsdag 09:30 uur – 17:30 uur
Woensdag 09:30 uur – 17:30 uur
Donderdag 09:30 uur – 17:30 uur
Vrijdag 09:30 uur – 17:30 uur

Tip

Tijdens de behandelingen ben ik niet in staat om de telefoon op te nemen.

Tussen 12:30 uur en 13:00 uur, of aan het einde van de middag kunt u mij het beste telefonisch bereiken.

Bekijk acupunctuur video demonstratie.