Hoe ziet een behandeling eruit

Stap 1

Intake

Tijdens het eerste consult worden de klachten besproken.  U kunt vragen verwachten over bijvoorbeeld: medicijngebruik, spijsvertering, leefomstandigheden, menstruatie, operaties en kinderjaren. Vervolgens wordt er aangegeven of de Chinese Geneeskunde u verder kan helpen.

Stap 2

Diagnose

In de praktijk komt het steeds vaker voor dat meerdere symptomen of syndromen zich tegelijkertijd voordoen. Door middel van patroonidentificatie wordt er een diagnose gemaakt. Omdat tijdens de behandelingen klachten veranderen, is het gebruikelijk de diagnose opnieuw te evalueren, hieruit kan vervolgens een nieuw behandelplan ontstaan.

Stap 3

Behandelmethode

Afhankelijk van de diagnose zijn er verschillende Chinese methodes mogelijk om fysieke en mentale klachten te behandelen. Voorbeelden zijn: voeden, koelen, verwarmen of doen zweten. Verschillende mogelijkheden zijn:

  • Acupunctuur
  • Moxa
  • Cupping
  • Guasha

Stap 4

Behandelplan

Voor de eerste behandeling zal de meest geschikte methode aan u worden voorgelegd. Er is geen standaardbehandeling voor een klacht. Afhankelijk van de klachten wordt individueel een inschatting gemaakt over hoeveel behandelingen er nodig zijn. Na een aantal behandelingen volgt een evaluatiegesprek om te beoordelen of de gestelde doelen bereikt zijn.

Mijn achtergrond

Nadat ik de opleidingen Gewichtsconsulent en Voedingsdeskundige succesvol had afgerond, wilde ik mij verder verdiepen in het algehele welbevinden van de mens. Daarom heb ik ervoor gekozen om de bachelor-opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde en Acupunctuur aan de Academie Qing-Bai te Amsterdam te volgen. Gedurende de opleiding kreeg ik steeds meer nieuwe inzichten over hoe de Chinese geneeswijze een antwoord heeft voor allerlei gezondheidsklachten.

Tijdens en na de opleiding, heb ik in verschillende landen trainingen en stages gevolgd. Daar heb ik o.a. de dr. Tan methode geleerd, waarbij gemiddeld 85 procent van alle aandoeningen effectief behandeld worden.

 Vanuit een grote interesse voor het welzijn van de mens verdiep ik mij dagelijks in verschillende ziektepatronen. De Chinese Geneeswijze biedt talloze invalshoeken om te leren en te begrijpen. Dit alles maakt het voor mij interessant.